Economia

Trichet abaixa el tipus d'interès a causa del "nivell d'incertesa excepcional"

Economia

Per fer front a la recessió econòmica i impulsar el creixement, el Banc Central Europeu (BCE) ha pres una decisió insòlita: abaixar els tipus d'interès en la zona euro tres quart de punt i situar-los en el 2,5%, a causa d'un "nivell d'incertesa excepcional".

Des de la introducció de l'euro, és el primer cop que el BCE retalla les taxes 0,75 punts percentuals, ja que fins ara la reducció màxima havia estat de mig punt percentual. Fa 2 anys que els tipus d'interès no se situaven en el 2,5%.

A més, la institució europea ha informat després de la reunió del seu consell de govern a Brussel·les que també ha baixat la facilitat marginal del crèdit, per la qual deixa diners a les entitats, fins al 3%, així com la facilitat de dipòsit, per la qual remunera els diners, fins al 2%, amb efectes a partir del 10 de desembre del 2008.

Jean-Claude Trichet ha justificat la decissió en l'existència de riscos "a la baixa" pel que fa al creixement a l'eurozona i ha recordat que la situació econòmica passa per un "nivell d'incertesa excepcional". El president del BCE no ha volgut anticipar els propers moviments de l'autoritat monetària i ha insistit que abans de prendre noves decissions cal veure el resultat de les últimes mesures.

Així mateix, Trichet ha indicat que, a la vista dels indicadors disponibles, l'activitat a l'eurozona ha seguit deteriorant-se el quart trimestre i ha vaticinat que la feblesa persistirà els porpers mesos."A causa de les turbulències financeres, tant la demanda global com la de la zona euro continuaran durant més temps donant mostres de feblesa", ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.