Economia

Les borses europees cauen malgrat la baixada dels tipus d'interès

Economia

La baixada dels tipus d'interès anunciada aquest dijous pel Banc Central Europeu i secundada pels bancs nacionals d'Anglaterra, Dinamarca i Suïssa no ha estat capaç de generar optimisme en les principals borses europees, que han tancat amb fortes caigudes a l'entorn del 6 per cent.

L'FTSE 100 de Londres ha caigut un 5,7% i ha tancat en 4.272,41 punts, mentre que el CAC40 de París s'ha reduït un 6,38% i ha tancat a 3.387,25 unitats. Per la seva banda, el DAX30 de Frankfurt ha caigut un 6.84% i ha tancat en 4.271,41 punts. Finalment, l'IBEX35 de Madrid ha caigut un 6,27% i ha tancat la jornada amb  9.133,90 punts. 

Pel que fa a la borsa de Barcelona, la caiguda ha estat d'un 5,88%, equivalent a un descens de 43,90 punts i ha tancat en 702,97 punts.

Diversos experts borsaris han coincidit a considerar que els mercats monetaris s'han mostrat poc impressionats per la baixada dels tipus d'interès, una mesura que ha estat entesa més com un senyal de desesperació que com una mesura per fomentar l'impuls econòmic.

La caiguda de les borses a coincidit també amb un nou pronòstic a la baixa del Fons Monetari Internacional. En concret, l'FMI ha rebaixat en vuit dècimes la seva previsió de creixement mundial, situada ara en el 2,2 per cent, i a més, ha anunciat la primera contracció anual dels països avançats des de la Segona Guerra Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.