Economia

Corbacho garanteix el pagament de les pensions fins el 2029

Seguretat Social

 

Aquells que cobren una pensió o que han de començar a cobrar-la els propers anys poden estar una mica més tranquils. Enmig de la crisi que tot ho assola com el cavall d'Àtila, ahir el ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, va donar una bona notícia: les pensions estan garantides fins al 2029, nou anys més del que fixaven les últimes previsions, fetes el 2005.

Després de reunir-se a Madrid amb els sindicats i la patronal, Corbacho va comparèixer acompanyat del secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, per anunciar que l'equilibri pressupostari de la Seguretat Social està garantit fins al 2029, tot i que des del 2023, vuit anys després del que es preveia, caldrà utilitzar el fons de reserva i per tant el sistema entrarà en dèficit. Això si abans no hi ha una reforma de la Seguretat Social.

Corbacho va llançar un missatge de calma i confiança en el sistema de pensions, la salut econòmica del qual és "excel·lent", segons el ministre, que per aquest motiu va demanar a la ciutadania "plena i absoluta seguretat i tranquil·litat que està millor que mai".

Vuitanta anys de pèrdues
Octavio Granado va treure importància a la possibilitat que el sistema entri en pèrdues i va recordar que "dels cent anys d'història de la Seguretat Social, vuitanta ha tingut dèficit". Tot i això, va optar per la prudència i per endegar reformes els propers anys: "No podem adormir-nos. El fet d'haver eliminat molts anys el dèficit no vol dir que puguem relaxar-nos. Tenim molt més temps per fer reformes, que continuen sent imprescindibles".

Tot i la crisi econòmica que assola l'Estat espanyol, el ministeri de Treball ha millorat les previsions fetes el 2005 gràcies al bon comportament de l'economia i de l'ocupació fins a l'any passat, i en especial per la incorporació de molts immigrants i de moltes dones al mercat de treball.

Granado va subratllar que tots els indicadors de la Seguretat Social han evolucionat positivament els últims anys: el nombre d'afiliats, el temps d'afiliació, l'edat de jubilació i la prestació de les pensions. Actualment hi ha a Espanya un milió més de pensionistes que fa deu anys.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.