Economia

L'IPC avançat del mes d'agost es frena quatre dècimes i deixa una taxa interanual del 4,9%

Economia

L'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) a l'Estat espanyol ha situat la seva taxa anual al 4,9% al mes d'agost, quatre dècimes menys que al mes anterior, segons l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta taxa del 4,9% s'hi arriba després de què el mes passat s'elevés fins el 5,3%, el nivell més alt des del gener de 1997, quan l'INE va començar a elaborar aquesta sèrie, i de què al juny també és traspassés la barrera del 5%, fins al 5,1%.

Es tracta del primer descens després de quatre mesos consecutius en què l'IPCA havia registrat pujades. Fa un any l'IPC harmonitzat estava al 2,2%, 2,7 punts per sota de la seva taxa actual.

Aquest indicador, que serveix després a Eurostat per incorporar-lo al càlcul de l'índex d'inflació a l'Unió Europea, proporciona un avanç de com han evolucionat els preus a l'Estat durant el mes d'agost.

La seva publicació respon a la política d'Eurostat i del Banc Central Europeu (BCE) d'oferir dades equiparables en temps i qualitat a les produïdes als Estats Units.

L'INE ha recordat que la informació que proporciona l'indicador avançat és únicament orientativa, que no ha de coincidir necessàriament amb les dades definitives, que es donaran a conèixer el proper 11 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.