Economia

Govern, sindicats i compradors arriben a un acord sobre Alitalia

Economia

La reunió oficial entre el govern italià, representants de l'aerolínia Alitalia i els seus sindicats per intentar tancar un acord marc que permeti salvar la companyia italiana de la fallida ha fet aquesta matinada els primers passos cap endavant després d'aprovar un acord marc sobre el pla industrial, segons ha informat el Corriere della Sera.

Els secretaris generals dels sindicats nacionals, CGIL, CISL i UIL, i el de transports, UGL, Guglielmo Epifani, Raffaele Bonanni, Luigi Angeletti i Renata Polverini; el ministre de Treball, Maurizio Sacconi, i el conseller delegat d'Alitalia, Rocco Sabelli Cai, han donat llum verda al marc de salvament d'Alitalia després d'aprovar un acord sobre el pla industrial proposat pels futurs compradors de la companyia aèria. El document conté el pla industrial, però no una referència concreta sobre els contractes, tot i que des del ministeri de Treball s'ha anunciat que l'acord preveurà les línies bàsiques del pla industrial, l'estabilitat dels accionistes, les retallades d'ocupació, el compromís per garantir el sector de càrrega i manteniment i les mesures de tutela dels treballadors que perdran la feina.

Operativitat en els vols
La companyia italiana Alitalia manté aquest dilluns la normalitat operativa de tots els seus vols amb connexió a l'Aeroport de Barcelona.

Fins aquest migdia, no s'ha produït cap cancel·lació en la desena de vols programats entre enlairaments i aterratges. La majoria han mantingut la puntualitat en el seu horari, si bé però, s'han acumulat alguns retards d'entre trenta minuts i una hora, en un parell de vols amb destinació i origen a Roma.

Per aquesta jornada, l'aerolínia té programades 36 operacions, entre arribades i sortides, a l'aeroport del Prat des de les 6.25 del matí i fins a les 23.10 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.