Economia

Telefónica guanya 5.596 milions, un 28,7% menys

Compte de resultats

El grup Telefónica ha obtingut 5.596 milions de beneficis fins al setembre, xifra que suposa un 28,7% menys respecte els guanys obtinguts en el mateix període de l'any anterior. No obstant, si es descompten les plusvàlues, el descens del benefici augmenta un 23,5%. I és que, durant els nou primers mesos del 2007, l'operadora va registrar plusvàlues de més de 2.000 milions d'euros gràcies a les vendes d'Endemol i Airwave.

L'empresa que presideix César Alierta ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que en termes comparables, excloent les vendes d'actius en tots dos períodes, el benefici net creix un 23,5%.

Els ingressos del grup s'han situat en els 43.141 milions, un 2,7% més que els registrats entre gener i setembre de l'any passat. Per la seva part, el resultat operatiu abans de depreciacions i amortitzacions ha caigut un 6,7%, fins als 17.026 milions. Ara bé, si s'eliminen les vendes d'actius i s'assumeix tipus de canvi constants, aquest resultat augmenta un 9,8% respecte a l'any anterior.

Telefónica ha tancat els nou primers mesos de l'any amb un total de 252 milions d'accessos, un 15,2% més, gràcies a l'expansió de la telefonia mòbil (que creix un 19%), la banda ampla (+24,5%) i la televisió de pagament (+54%).

La companyia ha volgut destacar en el seu comunicat que té com a objectiu incrementar "progressivament" el dividend per acció a retribuir en els pròxims exercicis, des de la base d'1 euro per acció que es pagarà amb càrrec a l'exercici 2008.

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.