Economia

Gas Natural juga fort

El grup invertirà 12.000 milions en 5 anys perquè el resultat operatiu brut s’elevi un 12% anual

Gas Natural ha concretat els seus objectius de creixement per als pròxims cinc anys en un creixement acumulat de l’EBITDA del 12% anual, que li ha de permetre situar-lo el 2012, al final del període, en uns 3.900 milions d’euros. Alhora, el benefici net tindrà una mitjana de creixement acumulada superior al 8% anual.
Per aconseguir-ho, premerà l’accelerador amb unes inversions de 12.000 milions d’euros. Però, això sí, en solitari. El seu president, Salvador Gabarró, i el conseller delegat, Rafael Villaseca, van reiterar que no hi ha prevista cap operació corporativa, però que si es presenta una oportunitat “l’estudiarem”.

Els pilars en els quals s’assenta l’estratègia són consolidar la seva posició a Espanya, Llatinoamèrica i Itàlia, amb un model de negoci que pensen “exportar a altres països, principalment d’Europa i l’àmbit de l’OCDE”, va concretar Villaseca. Gas Natural vol convertir-se així en un operador internacional de gas natural i gas natural liquat (GNL) present en tota la cadena del negoci energètic.

És per això que, del total a invertir, un 60% es destinarà a creixement orgànic dins i fora d’Espanya tant en l’aprovisionament de gas com en el negoci de distribució gasista. La resta es destinarà a negocis complementaris amb l’activitat gasista. Alhora, es faran unes desinversions per valor de 500 milions d’euros, bàsicament en actius immobiliaris i negocis no estratègics “encara per definir”, segons Villaseca.

Potència
Els objectius s’han de materialitzar a sumar 9.000 milions de metres cúbics de gas, per disposar d’uns 35.000 (50.000 amb Llatinoamèrica), arribar a una potència elèctrica instal·lada a tot el món de 10.000 MW en cicles combinats i tenir 16 milions de clients en distribució de gas natural. També vol disposar de 1.300 milions de metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge subterrani i una flota de 13 metaners.

Sense xifres a la mà, el pla estratègic ha de permetre que Gas Natural sigui líder mundial en distribució de gas, líder en eficiència a Espanya i Llatinoamèrica, la tercera empresa de servei públic a Espanya i el tercer operador mundial de GNL i cicles combinats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa