Economia

La tarifa del gas natural, un 4,84% més cara

Consum

El preu del gas natural per a ús domèstic serà un 4,84% més car a partir de l'1 de gener de l'any vinent. La nova tarifa implica pagar a 0,44 euros el quilowatt hora (kWh), segons l'ordre ministerial que el ministeri ha enviat a la Comissió Nacional de l'Energia.
Aquest percentatge d'increment s'aplicarà al tram de consum d'entre 5.000 i 50.000 quilowatts hora, franja en la qual es troben una gran part de les llars espanyoles. Per als consums inferiors als 5.000 quilowatts hora, l'augment del primer trimestre de l'any –fins a la revisió de tarifes de l'abril vinent– serà del 4,93%, fins als 0,51 euros per quilowatt hora.

En usos industrials les tarifes també s'han revisat a l'alça. D'aquesta manera, les petites i mitjanes empreses –on el consum oscil·la entre 50.000 i 100.000 quilowatts hora a l'any– pagaran un 4,4% més (a 0,34 euros el kWh) i un 4,17% més (0,32 euros) les que consumeixin més de 100.000 kWh.

Indústria ha calculat els nous preus a partir de la fórmula preestablerta que té en compte, entre d'altres variables, el preu de la primera matèria, el petroli.

Més reserves
Paral·lelament, l'ordre ministerial estableix l'estructura d'aprovisionament de gas de manera que un 75,7% provindrà d'Algèria, i un 20,3% del mercat de gas liquat.

El conjunt de tarifes estarà vigent fins a l'abril per fer-ne la revisió trimestral, sempre que l'oscil·lació del cost de la primera matèria superi el 2%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.