Economia

Montilla anuncia un pla de xoc per al sector de l'automòbil

Les matriculacions de cotxes i tot terrenys han caigut un 50% aquest 2008 a Catalunya respecte a l'any passat i de 125.000 matriculacions s'ha passat a 63.000. A més a més, la producció és un 30% més baixa. Per respondre a la crisi de l'automòbil, el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui algunes mesures per lluitar contra aquesta situació, com ara potenciar la formació, augmentar els recursos per a la recerca i fomentar la internacionalització de les empreses.
 

En aquest sentit, ha anunciat que es crearà el centre FP.CAT a Martorell, que acollirà fins a 1.400 persones que rebran formació. El pla de xoc per al sector també contemplarà incentius per a aquelles empreses que apostin per la recerca i la internacionalització dels seus productes. En clau de país, Montilla ha demanat la implicació de tots els agents econòmics i socials per garantir l'impacte d'aquestes mesures.
 

Montilla ha afirmat també que cal ampliar les vies de préstec previstes inicialment i que gestiona d'Institut Català de Finances per tal d'afavorir aquest increment en el disseny de productes i processos pensat pel futur de l'automoció. El president ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva vista a l'empresa Applus+, un centre de desenvolupament de producte per a la indústria de l'automòbil capdavanter a Europa, on hi ha inaugurat dues instal·lacions.

Per primer cop en els darrers deu anys, les instal·lacions d'Applus+ ha obert a les càmeres dels mitjans de comunicació ja que pel seu perfil de centre de disseny, assaig, enginyeria i homologació per al sector internacional de l'automòbil, treballa en un entorn de màxima confidencialitat. La Generalitat de Catalunya participa en l'accionariat d'Applus+ amb un 20%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.