Economia

Indústria accepta ara estudiar ajuts per a la compra de cotxes

Sebastián convocarà aquest mes les comunitats per definir conjuntament com serà el substitut del pla. Els fabricants s'ofereixen a pagar una part del nou programa d'incentius

Les pressions de la indústria i, sobretot, la caiguda en picat de les vendes de cotxes han fet reaccionar el govern central. Indústria ha canviat de postura i tot indica que, finalment, torna el Prever.

El ministre Miguel Sebastián va avançar ahir a Barcelona que convocarà aquest mes les comunitats autònomes per definir com serà el substitut del pla VIVE, que afronta el seu últim mes de vigència. Abans d'inaugurar el Saló de l'Automòbil, el ministre va avançar que les administracions hauran de "treballar colze a colze amb les ajudes directes al consumidor". "Hi ha d'haver reflexió conjunta", va dir per evitar entrar més en detalls.

Fins ara, Indústria s'havia oposat obertament a implantar un nou Prever. Unes hores abans de les declaracions del ministre, Anfac va reiterar la seva demanda d'ajudes directes però va introduir novetats.

La patronal està disposada a pagar una part del programa d'incentius. Així ho van acordar els seus socis, que van aprofitar la seva presència al Saló per consensuar la seva proposta.

Francisco García Sanz, president d'Anfac, explicava: "És igual si al final es dóna una ajuda de 1.500 o 3.000 euros, del que es tracta és d'aprofitar que s'acaba el VIVE per instaurar un pla de xoc immediat i efectiu", va destacar García Sanz, també directiu de Seat.

Alemanya i Gran Bretanya
El president d'Anfac va recordar que altres països europeus ja han implantat ajudes directes i que els fabricants en paguen la meitat a Alemanya i a Gran Bretanya.

La idea dels fabricants de cotxes és que el finançament vagi a càrrec -en percentatges encara per definir- de les companyies, l'executiu i els governs autonòmics.

La resposta de la Generalitat no es va fer esperar. Només pocs minuts després de fer-se pública la petició d'Anfac, el president del govern, José Montilla, advertia el sector que els recursos de la Generalitat són escassos i que, en tot cas, s'ha de reclamar "en una altra finestreta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu