Economia

Nou executius d'AIG tornen les primes cobrades

Crisi financera

Nou dels deu directius de l'asseguradora American International Group (AIG) que van rebre les primes més grans de l'empresa ja han tornat els diners obtinguts en vista de la polèmica aixecada, segons ha informat el fiscal general de Nova York, Andrew Cuomo.

AIG va lliurar el passat dia 15 uns 165 milions de dòlars en sobresous malgrat haver rebut ajuda de l'administració nord-americana suposadament per seguir endavant. Cuomo ha dit que de la quantitat total se n'esperava recuperar al voltant de 80 milions de dòlars.

"Diversos d'ells han estat a l'altura de les circumstàncies i els felicito", ha explicat el fiscal, que actualment investiga diverses entitats financeres i altres empreses rescatades pel govern i que van pagar importants primes als seus treballadors.

Aquestes indagacions determinaran, a més, si AIG va violar les regles sobre valors en no difondre completament la informació sobre lliurament de bons el 2008.

Per la seva banda, un portaveu d'AIG ha confirmat que "un grapat" d'alts executius havien tornat les primes rebudes i, sense especificar-ne el nombre, tampoc ha aclarit si a aquestes iniciatives en seguirien d'altres.

L'asseguradora s'ha declarat en un comunicat "profundament agraïda" que una gran majoria dels alts executius de l'empresa hagin "expressat el seu desig de renunciar" a les primes recentment cobrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.