Economia

La Reserva Federal dels Estats Units salva l'asseguradora AIG

Economia

La Reserva Federal nord-americana ha autoritzat la Fed de Nova York a fer un préstec de 85.000 milions de dòlars (60,045 milions d'euros) a l'asseguradora American International Group (AIG) per intentar solucionar la seva fràgil situació financera.

La direcció del banc central nord-americà ha informat que el préstec ha estat autoritzat amb el total suport del Departament del Tresor "amb termes i condicions pensades per protegir els interessos del govern dels Estats Units i dels seus contribuents".

"El propòsit d'aquesta línia de liquiditat és ajudar AIG a complir amb les seves obligacions en la mesura que caduquen", ha afegit en un comunicat. El govern nord-americà participarà d'AIG en un 79,9% i té el dret a veto en els pagaments de dividends per a accionistes comuns i preferents.

El crèdit, que està garantit per tots els actius d'AIG i les seves filials, té un termini de 24 mesos i els interessos seran determinats pel balanç d'una taxa Libor a tres mesos més 850 punts bàsics. Està previst que sigui pagat amb els fons de la venda d'actius de la firma, ha afirmat.

Salvament necessari
La Fed ha indicat que en les actuals circumstàncies, una fallida desordenada d'AIG afegiria més fragilitat als mercats financers, incrementaria les despeses de crèdits i debilitaria l'economia.

Membres de la Fed han afirmat que el salvament era necessari, més que el del banc d'inversió Lehman Brothers, ja que l'asseguradora té extensos vincles amb altres firmes i productes financers. També han afegit que els mercats financers estaven més preparats per a la fallida de Lehman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona