Economia

Zapatero diu que si hi ha "riscos" al sistema financer, són "limitats"

Economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha defensat aquest dimecres al Congrés dels Diputats la intervenció sobre Caja Castilla-La Mancha, i ha recordat que si hi ha "riscos" en el sistema financer que facin que calgui intervenir alguna altra entitat, són "limitats" i "perfectament abordables". També ha apuntat que el Banc d'Espanya treballa en un protocol "preventiu" en "defensa" del sistema financer que "reforçarà la seva capacitat d'intervenció, de previsió i de reestructuració allà on sigui necessari".

El president espanyol ha apuntat al Congrés que el seu executiu treballa en el pla de "prevenció" de "riscos" en el sistema financer amb la col·laboració del PP i la resta de forces parlamentàries. L'objectiu, ha dit, és acordar-lo amb tots els grups perquè "prevenir, assegurar i enfortir el sistema financer és una qüestió d'Estat".

Segons Zapatero, el protocol servirà per "donar seguretat; perquè s'assumeixin responsabilitats per part dels que les tenen; perquè tingui el mínim cost per al contribuent; perquè es respectin les normes de la competència; perquè es faci amb transparència; i per mantenir que les solucions privades són en principi les millors".

El president espanyol ha assegurat que el govern ha actuat en tot moment en funció del que li ha transmès el Banc d'Espanya, que té atribuïdes per llei les facultats de seguiment i control de les entitats financeres, i que en el cas de Caja Castilla-La Mancha ha fet una "actuació preventiva" per evitar que "entrés en una situació d'insolvència". En aquest marc, ha recordat que Caja Castilla-La Mancha tan sols representa el 0,8% dels actius de l'Estat i que el sistema financer espanyol "és fort i sòlid".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.