Economia

La nova Vueling resultant de la fusió amb Clickair volarà a partir del juny

Economia

La nova "companyia europea de nova generació" resultant de la fusió de Vueling i Clikair, i que operarà sota la marca Vueling, començarà a volar el juny pròxim, segons les previsions anunciades aquest dijous pel president de l'actual i de la nova Vueling, Josep Piqué.

Un cop obtingut el 9 d'aquest mes el vist i plau de la Comissió Europea, la nova companyia amb seu a Barcelona i que operarà en el mercat europeu prepara la part final del procés de fusió, a l'espera de les autoritzacions de l'Estat espanyol.

La nova empresa transportarà 11 milions de passatgers, facturarà 800 milions, operarà amb 35 avions i cobrirà 40 destins, dels quals el 60% seran internacionals.

La nova Vueling serà la primera companyia aèria de l'aeroport del Prat, la tercera de l'Estat espanyol i la quarta empresa en el segment de mercat de baix cost, tot i que Piqué s'ha volgut desmarcar d'aquesta denominació de "baix cost" i ha defensat el concepte de "companyia europea de nova generació".

Plantilla
En relació amb els efectes que la fusió tindrà sobre les plantilles de les dues empreses que es fusionen, Piqué no ha concretat la dimensió en què quedarà la nova empresa, tot i que ha assegurat que la redimensió, que n'hi haurà, però que serà poc significativa, es farà d'acord amb la representació dels treballadors. En aquest sentit, Piqué ha recordat que durant aquests últims mesos Vueling ha retallat la plantilla en un 15% amb l'acord de la representació sindical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.