Economia

Clickair i Vueling volen començar un programa comú de vols a l'estiu

Clickair i Vueling tenen previst tenir un programa de vols conjunt a partir de la temporada d'estiu, segons ha informat Vueling en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què ha assegurat que els consells de les dues aerolínies es posaran "de manera immediata" a treballar en l'elaboració del programa comercial que permeti posar a disposició dels consumidors una oferta combinada de vols a l'estiu.

Així, la nova aerolínia, que té el vistiplau de la Comissió Europea des d'aquest divendres, tindrà una oferta "més àmplia" de vols, "sobre una de les bases de costos més baixes d'Europa", que permetrà "captar nous clients".

D'altra banda, Vueling ha assegurat que les seves previsions d'entrada en beneficis a partir del 2009 es veuran "significativament reforçades" amb aquesta operació que permetrà a la companyia aèria duplicar la seva mida i convertir-se en l'"aerolínia líder en volum de passatgers transportats en les seves bases de Barcelona i Sevilla, així com en altres aeroports espanyols, i reforçar de manera important la seva presència en diversos aeroports internacionals".

Per la seva banda, Iberia, que té una participació del 20% a Clickair i que podria arribar al 45% en la nova Vueling, ha recordat en un comunicat a la CNMV que en cas que la seva participació en la companyia resultant superi el 30%, té previst sol·licitar l'exempció de la formulació d'OPA, a la qual estaria obligada per llei.

La direcció general de Competència de la Comissió Europea ha autoritzat aquest divendres amb condicions –la cessió de determinats slots al Prat i a Barajas– el procés de fusió entre Vueling i Clickair, fet que permet a les dues aerolínies continuar amb el seu procés d'integració.

Vueling ha recordat que el seu objectiu és que l'execució de la integració sigui "ràpida" per a "així veure-la culminada en el període més breu de temps possible".

L'operació s'estructura com una unió entre iguals, en un procés d'absorció de Clickair per part de Vueling, amb extinció de la primera i mitjançant ampliació de capital a la segona. La societat resultant seguirà cotitzant als mercats de valors que actualment estan admesos a cotització les accions de Vueling i mantindrà la seva seu social a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.