Economia

Zapatero calcula que els espanyols s'estalviaran 20.000 milions d'euros al 2009 per la baixada de l'Euríbor

Hipoteques

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que els ciutadans s'estalviaran el pròxim any al voltant de 20.000 milions d'euros en el pagament de les seves hipoteques gràcies al descens continuat de l'Euríbor des del passat 15 d'octubre.

Al seu entendre, aquest descens és fruit de les mesures de suport al sistema financer posades en marxa pels governs europeus i pel Banc Central Europeu (BCE), i a partir de gener es traduirà en una rebaixa de les quotes hipotecàries mensuals.

En una entrevista concedida al canal de televisió per internet del PSOE, Zapatero ha destacat que les actuacions del seu executiu per combatre la crisi ja han començat a donar resultat sobre el sistema financer, i han "aclarit el risc" de fallides de les entitats espanyoles i garantit els dipòsits dels estalviadors espanyols.

El cap de l'executiu estatal, qui ha assenyalat que els "primers símptomes de la recuperació econòmica" no començaran a manifestar-se fins a finals del 2009, ha assegurat que la forta crisi ha demostrat que l'Estat "és imprescindible" i té capacitat de fer coses "tan bé i fins i tot millor que el mercat sol", i alhora ha insistit que, per sortir d'ella caldrà reforçar la cohesió i les polítiques socials. "Invertir socialment és invertir en les possibilitats de la riquesa de l'economia espanyola", ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.