Economia

L'Euribor cau per quart mes consecutiu i abaratirà les hipoteques més de 200 euros

Per quart mes consecutiu, les famílies amb hipoteques que han de revisar la seva quota reben bones notícies en saber que l'Euribor del gener és més baix que el de l'any anterior, cosa que suposa una rebaixa de la quota que hauran de pagar.

L'Euribor d'aquest divendres s'ha situat en el 2,273%. Amb aquesta xifra, l'índex provisional del mes de gener queda situat en el 2,622%, per sota del 4,498% registrat el gener del 2008, cosa que suposa una reducció de la quota de la hipoteca.

Per a una hipoteca mitjana, que a Catalunya és d'uns 200.000 euros a 30 anys, referenciada a l'Euribor més el 0,50, l'estalvi és de 218 euros al mes. Si la revisió és semestral, la diferència encara és més grossa perquè al juliol l'Euribor encara estava més alt. En aquest cas parlaríem d'un estalvi mensual de 330 euros.

Durant la jornada els bancs que participen en el mercat interbancari s'han deixat diners a un preu del 2,273%, després d'acumular caigudes consecutives des del passat 7 d'octubre. Per trobar un índex més baix que aquest provisional del gener del 2,622% cal remuntar-se al setembre del 2005, quan aquest índex es va situar en el 2,22%.

Que la revisió de la hipoteca s'hagi de fer a la baixa, fora dels mesos de novembre i desembre anteriors, és un fet que no es donava des del setembre del 2005, quan l'Euríbor es va situar en el 2,22% contra un Euribor del setembre del 2004 que estava en el 2,377%.

Reduir la càrrega financera
Així, l'Associació Hipotecària Espanyola (AHE) estima que la caiguda de l'Euribor alleugerirà aquest any més d'un 20% la càrrega financera de les quotes mensuals que afronten les famílies.

Tot i això, alguns experts consultats asseguren que els bancs compensaran aquesta pèrdua d'ingressos elevant els diferencials en les noves hipoteques, que fins ara se situaven al voltant del 0,75%.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.