Economia

La borsa es dispara minuts després de l’acord final del G-20

Economia

El món es va posar d’acord per fer pinya contra la crisi i les borses van respirar tranquil·les. La pujada més espectacular va ser per al Dax alemany –del 6 per cent –, però tots els mercats sense excepció vivien un dia per recordar, sobretot tenint en compte les penes que arrosseguen des de fa mesos. No és que les borses europeus desconfiessin de la cimera de Londres i no fossin optimistes durant el dia, però és que cap a les sis, minuts després de l’acord final del G-20, els indicadors es van disparar.

A mitja tarda, tots s’anotaven guanys de prop del 2 per cent, però van tancar molt per sobre. En el cas de l’Íbex-35, va guanyar un 4,7 per cent, la segona pujada més forta de l’any. Això significa que l’indicador espanyol va recuperar els 8.300 punts, nivell que no tocava des del mes de febrer. També va contribuir a aquest estat generalitzat d’eufòria el Banc Central Europeu, que, tot i retallar els tipus per sota de les expectatives, va abaratir un quart de punt el preu del diner, fins a l’1,25 per cent.

Tot plegat va pintar de verd tots els parquets. El CAC francès va anotar-se un ascens del 5,3 per cent, mentre que el Footsie anglès es revaloritzava per sobre del 4 per cent. Wall Street va tenir més temps per pair els bons resultats de la trobada econòmica mundial. 

Al vespre els principals índexs nord-americans, el Dow Jones i el Nasdaq, marcaven una pujada superior al 4 per cent. L’avenç de 28 dels trenta valors de l’indicador que agrupa els grups industrials li permetien assolir la cota dels 8.000 punts, un nivell que, com l’Íbex, no veia des de començaments de febrer.

La gran triomfadora
Com a la resta del món, la banca rebotava amb força, ja que ha estat un dels sectors més castigats fins ara. De fet, bona part de les decisions que es van prendre ahir tindran un impacte directe en el mercat financer, cosa que justifica el premi que van tenir bancs i caixes en forma de revaloritzacions borsàries. El BBVA, el Santander, Bankinter i el Banc Popular encapçalaven ahir els guanys del selectiu espanyol amb ascensos propers al 10 per cent, tot i que el líder absolut va ser Gamesa.

A Europa, les principals entitats financeres també eren les grans triomfadores del dia. Deutsche Bank va guanyar en un sol dia un 14 per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.