Economia

El benefici ordinari de Banc Sabadell puja un 1,7% al 2008

Economia

Banc Sabadell va registrar un benefici ordinari de 831 milions d'euros el 2008, un 1,7% més que l'any passat.

El banc va anticipar el 2008 dotacions extraordinàries per a cobertura de riscos de crèdit per valor de 320,3 milions d'euros i per a sanejament d'actius per 296,7 milions d'euros. Sense extraordinaris i abans d'impostos, el benefici de l'entitat ha pujat a 831 milions d'euros el 2008, un 1,7% més.

El benefici net atribuïble va ser de 673,84 milions d'euros a l'exercici 2008, fet que suposa un descens del 13,9% respecte a l'obtingut l'any passat. L'entitat que presideix Josep Oliu ha atribuït la reducció del resultat al fet que totes les plusvàlues de l'exercici es van destinar a dotacions i provisions extraordinàries per cobrir riscos de crèdit i per enfortir i blindar el balanç del banc seguint criteris de cautela per l'empitjorament de la situació econòmica. Amb la venda del 50% del negoci assegurador a Zuric el Sabadell es va anotar uns atípics nets de 512 milions d'euros.

Per al banc català, el 2008 passarà a la història com un exercici de "prudència" i prova d'això és la decisió de sacrificar beneficis, com els atípics de la venda a Zuric, per blindar el balanç i enfortir la solvència ateses les "excepcionals dificultats de l'entorn financer".

Solvència confortable
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha explicat aquest dijous a Barcelona en la presentació de resultats que "hem volgut donar un exercici de màxima prudència".

"No hem tocat les provisions genèriques, que són considerades com core capital –percentatge de fons propis de màxima qualitat–. Tenim un core capital del 8,1%, fet que ens dóna una situació de solvència molt confortable", ha ressaltat Oliu, que tot i això ha reconegut que es preveu disposar d'una part durant aquest any.

Aquestes provisions genèriques sumen al tancament del 2008 un total de 1.170 milions.

"Per poder mantenir un benefici ordinari creixent la tisora haurà d'actuar, i prepararem una reducció de costos que segueixi per al 2009 i 2010", ha avançat el president del banc.

Oliu ha detallat que el banc obrirà 17 noves oficines, però en fusionarà 40 més durant aquest any, i que reduirà personal en unes 300 persones, "les mateixes que aquest any".

El 2008, el Banc Sabadell sumava uns actius totals de més de 80.278 milions d'euros i gestionava 80.400 milions.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu