Economia

La nova Vueling volarà a partir del juny després d'ajustar un 20% la plantilla

La junta d'accionistes aprova aquest dimarts la fusió de la companyia amb Clickair

La fusió entre Clickair i Vueling segueix el full de ruta marcat pels equips directius de les dues companyies i té previst començar a volar a partir del juny després d'haver ajustat un 20% la plantilla. Ho ha explicat el president de la nova companyia aèria, Josep Piqué, abans de celebrar-se la junta d'accionistes que ha d'aprovar la fusió.

Iberia, amb el 45% de les accions, serà accionista "rellevant" en qualitat de soci industrial. La nova Vueling tindrà una gestió "independent" dels seus socis i preveu un "compromís total i absolut" amb l'aeroport del Prat, ha afirmat Josep Piqué. El resultat de la fusió serà crear una companyia on la suma de totes dues "dóna més que dos", ha dit Piqué.

El procés de fusió de les dues empreses, que en alguns vols com la ruta de Barcelona-Madrid ja estan operant com si fos una única empresa, donarà com a resultat una companyia amb 35 aeronaus que operaran en 90 rutes dins el continent europeu, més alguns vols al nord d'Àfrica, i que el primer any ja facturarà 800 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.