Economia

La creació de la nova Vueling entra a la recta final després del vistiplau de Clickair

Aerolínies

La futura mare està a punt de sortir de comptes. El naixement de la primera aerolínia del Prat, i primera low cost de l’Estat, fruit de la unió de Vueling i Clickair, és imminent després que aquesta última va donar el vistiplau, ahir, a l’operació. Està previst que al juny els avions de la nova Vueling ja circulin per les autopistes aèries.

Si divendres passat va ser Vueling qui va aprovar la fusió, ahir va ser el consell d’administració de Clickair el que li va donar l’OK. Faves comptades. I és que els termes de l’operació estaven pactats i no s’esperava que el consell d’administració de la filial d’Iberia donés cap sorpresa en forma de negativa. Ara, amb el sí dels dos consells i dels organismes de la competència de la Unió Europea, l’operació està pendent només de l’aprovació de les juntes d’accionistes, que es considera un simple tràmit, i de la CNMV.

El tipus de canvi d’accions per a la fusió serà de 2,98 títols d’un euro de Vueling per cadascun de deu euros de Clickair, tot i que podria patir canvis abans de l’OK de les juntes d’accionistes en funció de la verificació dels comptes de les aerolínies. Com estava previst, Clickair ampliarà capital amb una emissió d’accions per valor de 5.000 euros i fixarà el capital de la companyia en 50 milions d’euros. Vueling ampliarà capital per un import de 14,9 milions d’euros i, un cop culminada la fusió, el capital social de la nova aerolínia serà de 29,9 milions d’euros.

La nova Vueling, que presidirà Josep Piqué i tindrà Àlex Cruz com a director general, serà la primera companyia del Prat, amb prop de vuit milions de passatgers transportats el 2008 entre totes dues, i la tercera de l’Estat. Amb 45 avions i uns 2.000 treballadors, espera transportar 11 milions de passatgers el 2010 i facturar 800 milions d’euros. Iberia (45%) i Inversiones Hemisferio (15%) seran els accionistes de referència de la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona