Economia

El superàvit en la Seguretat Social 'podria desaparèixer en un any', segons el Banc d'Espanya

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha afirmat aquest dimecres que en l'últim any la crisi ha tingut una repercussió important en els comptes de la Seguretat Social, de manera que s'ha produït un deteriorament "ràpid" del superàvit que el podria fer "desaparèixer" en un any.

Fernández Ordóñez també ha demanat a l'executiu que posi en marxa instruments per a la reestructuració bancària que disminueixin al màxim el cost als contribuents i alhora permetin mantenir el teixit financer.

Ordóñez ha augurat la desaparició del superàvit de la Seguretat Social en la seva intervenció a la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés dels Diputats, on ha recordat que la brusca reducció de la natalitat i l'augment de l'esperança de vida generaran una "pressió" sobre la despesa en pensions que pot fer entrar el sistema en un "dèficit creixent" a partir del 2025.

Per aquest motiu ha demanat a l'executiu espanyol i als signants del Pacte de Toledo que posin en marxa reformes perquè el sistema de pensions sigui sostenible a llarg termini. En aquest sentit ha recordat que en alguns països s'ha optat per penalitzar la jubilació anticipada i allargar l'edat de jubilació. Com a exemple, ha citat Alemanya, que va situar la jubilació als 67 anys i va aconseguir ·una forta reducció de despesa".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.