Economia

Gazprom inicia una nova guerra del gas

Economia

El consorci gasístic rus Gazprom va suspendre totalment ahir dijous a les 7 del matí el subministrament de gas a Ucraïna per diferències sobre les taxes, després que aquest país amenacés de confiscar el carburant rus que transita pel seu territori amb destinació a la resta d'Europa.

Gazprom va afirmar en un comunicat que mantenia el subministrament de gas amb destinació a Europa en els nivells normals, que són de 300 milions de metres cúbics al dia. Per Ucraïna passa el 80 per cent del gas que Gazprom ven a Europa.

El consorci rus tem que els ucraïnesos agafin il·legalment el carburant rus, cosa que afectaria els consumidors europeus, tal com va passar amb la guerra del gas del 2006.

Les negociacions entre Gazprom i la companyia ucraïnesa Neftogaz per fixar les tarifes del 2009 havien finalitzat hores abans sense acord. Els Estats Units van exigir a Gazprom que continués negociant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.