Economia

El govern de l'Estat descarta la proposta del Banc d'Espanya d'abaratir l'acomiadament

De la Vega afirma que la posició de l'executiu sobre la reforma laboral està a la taula del diàleg social i justifica la discrepància de xifres amb la institució reguladora perquè els comptes del govern li permeten ser "una mica més optimistes"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha defensat aquest dimarts les previsions econòmiques de l'executiu espanyol després que el Banc d'Espanya hagi apuntat en el seu butlletí de març que la caiguda del PIB al 2010 serà del 0,4%, una dècima més del que preveu l'executiu. També ha desestimat la proposta de l'òrgan regulador d'incloure a la reforma laboral una formula de contracte amb un acomiadament més barat per als empresaris.

"La posició del govern sobre la reforma laboral està a la taula del diàleg social, i per tant no és aquesta", ha dit De la Vega, que ha justificat la disparitat de criteri entre el Ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya adduint que "els comptes del govern li permeten ser una mica més optimistes" que la institució governada per Miguel Ángel Fernández Ordóñez. "No és la primera vegada" que passa, ha afegit, i l'executiu "creu que les dades macroeconòmiques amb què treballa són les encertades" i "espera que es confirmin".

Segons De la Vega, tot i que l'economia espanyola "encara està en un moment complicat" les decisions del govern espanyol "permetran anar avançant en la recuperació de l'ocupació, adquirir taxes de creixement positives cada trimestre durant aquest any" i fer que a partir del 2011 "l'economia torni a créixer de forma molt més sòlida".

La vicepresidenta ha insistit que a finals d'aquest anys també es tornarà a crear ocupació, com assenyala, ha dit, la tendència registrada en el que va d'any, i ha afirmat que les mesures impulsades més el que s'acordi amb els agents socials, són el que donarà "l'impuls definitiu a la nostra economia".

Pel que fa a la proposta del Banc d'Espanya d'abaratir l'acomiadament, la vicepresidenta l'ha descartat taxativament i ha remarcat que la postura del govern espanyol és la que figura damunt la taula del diàleg social. "Creiem que les reformes que s'han de fer, s'han de fer en aquest marc, i ja tenim establertes les prioritats", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona
Informació especial

Impactar una marca en tres segons

Consultora de comunicació de Lleal Tulsà

L’Estat inverteix el 45% del que pressuposta

Barcelona