Economia

Corbacho pretén acomiadar amb només 33 dies

El ministre presentarà la proposta per desencallar la reforma laboral. El diàleg social ha de reunir-se la setmana que ve

El ministeri de Treball i Immigració està enllestint els contactes amb els sindicats UGT i CCOO i les patronals CEOE i Cepyme, per a la presentació, la setmana vinent, d’una nova proposta de reforma laboral que resulti viable per a totes les parts.

Fonts del ministeri van insistir ahir en la intenció de l’executiu central de tancar un acord sobre la reforma del mercat laboral aquest mes i van confirmar que Treball presentarà un document als agents la setmana que ve, en el marc dels contactes de la taula del diàleg social.

El document, van puntualitzar les mateixes fonts, es basa en l’informe aprovat pel consell de ministres al febrer que proposava l’impuls, ampliant-ne l’abast, del contracte de foment de l’ocupació estable, introduït el 1997, que preveu una indemnització per acomiadament de 33 dies per any treballat, enfront dels 45 dies que estipulen els contractes indefinits ordinaris.

Segons Treball, el nou document haurà de ser ratificat per la comissió de seguiment del diàleg social, encara que no es descarta que, abans de la signatura, previsiblement dilluns, dia 12 d’abril, pugui ser valorat i debatut en una altra reunió de caràcter tècnic. Independentment d’aquest projecte, Treball va admetre que entre la Moncloa i els agents socials està havent-hi molts “contactes” aquests dies per “passar-se propostes”.

Confirmació sindical
Fonts de la banda sindical van confirmar que, encara que aquesta setmana no hi hagi “negociació directa”, sí que hi haurà “trucades”, perquè en l’última reunió abans de la Setmana Santa el director del gabinet per al Diàleg Social, Alfonso Morón, va anunciar que en la següent reunió de la taula presentaria un nou esborrany.
El govern central ja ha anunciat que no té previst plantejar noves figures contractuals sinó modificar-ne les existents, paral·lelament a una rebaixa de les cotitzacions que paguen els empresaris. A més de fomentar els contractes indefinits i reorientar els temporals, la reforma vol posar l’accent en els desocupats joves i en la millora dels contractes a temps parcial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.