Economia

Els pensionistes criden a mobilitzacions "agressives" en protesta per la retallada antidèficit

El president de la Unió de Pensionistes creu s'ha optat "per la solució més fàcil", carregar contra els més dèbils

Els pensionistes senten que són un dels col·lectius més dèbils de la societat. Per això, es mostren "indignats" amb la congelació de les seves retribucions anunciada pel govern espanyol com una mesura del pla de retallada del dèficit públic.

Segons ha declarat el president de la Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats de Catalunya, Francesc Garsaball, la iniciativa és "nefasta, negativa i greu" per a les persones que formen part d'aquest col·lectiu, que cobren una mitjana d'entre 700 i 800 euros al mes. Garsaball ha assegurat que la noticia és molt negativa i que és hora de mobilitzacions "agressives".

Garsaball ha recordat que, quan va començar la crisi financera, es van apuntar altres mesures, com ara una reforma del sistema financer o un control de les retribucions dels alts directius. En canvi, s'ha optat, segons diu, "per la solució més fàcil", que és carregar contra els més dèbils. Segons Garsaball, la situació d'uns set milions de pensionistes espanyols s'agreujarà si s'aplica la congelació de les pensions.

Dèbils i sense protecció
A més, ha apuntat que els pensionistes estan totalment desprotegits davant les decisions del govern espanyol perquè no tenen complements salarials, tal i com poden tenir els funcionaris."Hem estat expectants des dels inicis de la crisi perquè ens donaven noticies alentidores", ha comentat Garsaball, en referència a la promesa del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no retallar les despeses socials.

El representant dels pensionistes reclama mobilitzacions "agressives" per protestar contra la retallada anunciada per Zapatero. Segons ha dit, quan es dóna una situació que aixeca tanta indignació és més fàcil mobilitzar i coordinar a la gent i ha recordat que a l'Estat hi ha uns vuit milions de pensionistes en total.

A la cua d'Europa
Garsaball ha criticat el fet que es retallin les pensions a l'Estat quan encara estan per sota de les europees. Segons ha dit, el plantejament hauria de ser el contrari i s'haurien d'apujar les pensions, si més no, les mínimes, que, segons ha dit, estan per sota del llindar de la pobresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida