Economia

Caixa Catalunya afluixa

L’entitat presidida per Narcís Serra farà concessions per garantir la fusió amb Caixa Girona i Caixa Tarragona

El culebró en què s’estan convertint les negociacions per a la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Girona obligarà la primera, que lidera l’operació, a fer concessions per garantir que el procés arribi a bon port. Així ho asseguren diverses fonts consultades per l’AVUI. Les reticències de Caixa Girona i, en menor mesura, Caixa Tarragona a integrar-se en una entitat més gran i, d’aquesta manera, perdre protagonisme en el grup resultant faran que Caixa Catalunya cedeixi quota de poder en favor de les dues societats més petites, que ja han deixat les portes obertes a buscar aliances amb altres caixes si les condicions de l’operació no els satisfan.

Més concretament, les mateixes fonts asseguren que una solució que s’està buscant és garantir una sobrerepresentació en el nombre de consellers de Caixa Tarragona i Caixa Girona en l’assemblea general –màxim òrgan rector– que es formi en el nou grup fusionat. La diferència de dimensió entre les tres caixes dóna sobre el paper una aclaparadora majoria de membres de Caixa Catalunya en la futura assemblea, una situació que incomoda les altres dues caixes d’estalvis, que veuen l’operació com una absorció.

Així un pes més gran de consellers de Caixa Tarragona i Caixa Girona en l’assemblea general que impedeixi que Caixa Catalunya pugui controlar aquest òrgan sense cap control i l’obligui a una certa negociació es planteja com una possible sortida a aquest problema.
Garantir la territorialitat


Amb aquesta mesura també es busca garantir la preservació de la territorialitat que representen Caixa Tarragona i Caixa Girona en les seves comarques d’origen i vèncer així les reticències presents en el món local. “Nosaltres apostem per un model on es respecti i estigui present la territorialitat”, assenyalen directius de Caixa Catalunya, que afegeixen: “Estem segurs que trobarem fórmules per garantir la territorialitat dels projectes”.
Les mateixes fonts afirmen que les negociacions per a la fusió “continuen el seu curs normal” i s’esperen tancar amb èxit.

 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona