Economia

Telecinco i Cuatro protagonitzen la primera fusió de televisions

Les converses entre Antena 3 i La Sexta han avançat “moltíssim”, segons el president de Mediapro

La integració de La Sexta i Antena 3 va per bon camí però se’ls han avançat els rivals. Telecinco i Cuatro van anunciar ahir la primera fusió de cadenes privades de televisió de l’Estat espanyol. Els consells d’administració de Gestevisión Telecinco i Prisa van aprovar una operació que té molt de moviment de defensa, ja que la TDT està creant un nou escenari audiovisual que obliga tots els actors a ressituar-se.

Segons la nota enviada ahir pels protagonistes a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Prisa i la seva filial Sogecable han arribat a un acord amb la cadena del grup Mediaset per integrar les seves operacions de televisió en obert. Telecinco absorbirà Cuatro i crearà una nova societat en la qual la primera tindrà el 81,7 per cent i Prisa el 18,3 per cent restant.

Paral·lelament, el grup controlat per Mediaset adquirirà el 22 per cent de Digital+.

Segons els plans aprovats ahir, Telecinco farà una ampliació de capital per uns 500 milions d’euros amb dret de subscripció preferent per donar entrada a Sogecable, que aportarà el seu negoci de tele en obert a canvi del 22% del capital de la nova Telecinco. “La participació final quedarà definida un cop s’executi una altra ampliació de capital” i se situarà al voltant del 18%, van explicar ahir les cadenes a la CNMV. Aquestes accions de nova emissió que rebrà Prisa quivalen a 550 milions, segons la cotització mitjana dels últims dies, però cobrarà també fins a 500 milions en efectiu.

El grup de comunicació resultant sumarà més d’un 20% de l’audiència, però quedarà per sota del 27% de la quota de pantalla, una de les barreres imposades per la llei de mesures urgents en matèria de telecomunicacions que feia impossible la integració d’Antena 3 i Telecinco. L’aprovació d’aquest decret llei, al mes de febrer, va donar el tret de sortida a les fusions de cadenes. En un dels capítols de la normativa i per tal de garantir la sostenibilitat financera de les empreses de televisió, permet les participacions creuades.

La propera operació
La fusió de Telecinco i Cuatro, doncs, no serà l’última. De fet, tot apunta que hi haurà moviments ben aviat, en aquest cas protagonitzats per Antena 3 i La Sexta. Jaume Roures, president de Mediapro, va afirmar ahir en una entrevista a l’emissora RAC 1 que la seva cadena havia “avançat moltíssim en un procés negociador amb Antena 3”. “Diria que el camí que s’ha fet és prou bo per ser optimista a curt termini”, va afegir Roures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.