Economia

Les tres caixes, obligades a canviar el nom de la fusió

Sabadell, Terrassa i Manlleu descarten anomenar UCC l’entitat resultant perquè els internautes ja han registrat la denominació. Els directius estudien la proposta per prejubilar 440 treballadors

Les caixes de Manlleu, Terrassa i Sabadell no podran fusionar-se sota el nom d’Unió de Caixes Catalanes (UCC). Així ho va comunicar ahir a l’AVUI un portaveu de Caixa Terrassa, que va explicar que les tres caixes hauran de buscar una alternativa al nom que havien pensat en primer lloc per a l’entitat resultant de la fusió. Segons aquest portaveu, aquesta va ser una decisió obligada, ja que la denominació escollida ja està agafada i registrada oficialment en forma de pàgina web a internet.

I mentre les tres caixes pensen una altra manera d’anomenar la nova entitat, els seus directors de recursos humans van proposar la prejubilació de 44 persones, cosa que suposa un 12% dels 3.700 treballadors que tindrà l’entitat resultant. Tot i que no és una mesura definitiva perquè encara s’ha de sotmetre a negociacions, els portaveus de les entitats van detallar que aquesta proposta preveu que les jubilacions siguin obligatòries als 64 anys i que les prejubilacions es facin a partir dels 58, informa Efe. Per tal de respectar aquestes piràmides d’edat, el pla de prejubilacions s’allargarà durant tres anys, una de les promeses que havien fet les direccions de les tres caixes en una reunió anterior perquè l’efecte de les mesures sigui com menys traumàtic millor per als treballadors.

La xifra dels afectats, però, es considera superior a la que s’esperava i així ho va manifestar Jordi Mestre, director general de Caixa Sabadell i home fort de la fusió, que abans de l’estiu va fixar l’ajustament en 350 persones, el 10% de la plantilla resultant. Aquesta és la xifra que esperava Mestre al juliol, quan va anunciar que s’haurien de tancar 150 oficines en el procés, cosa que implica al voltant del 20% de les 762 sucursals que tenen actualment les entitats. Com a contrapartida, els sindicats pretenen reduir el nombre de prejubilacions i presentar una altra proposta a la taula laboral de la fusió.

Les propostes per reduir la plantilla de l’entitat resultant s’acabaran de perfilar en la pròxima reunió, a principis de setembre, període en què els experts preveuen que comenci una onada de fusions entre caixes d’estalvis arreu de l’Estat. Els especialistes del sector afirmen que malgrat el fet que moltes d’aquestes entitats no presenten problemes de solvència, sí que mostren, en canvi, dificultats per seguir creixent, circumstància a la qual només hi veuen una alternativa: la fusió. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona