Economia

Neix la Unió pel Mediterrani per desenvolupar l'economia de la zona i treballar per la pau al Pròxim Orient

El jordà Ahmad Mas'deh ha estat nomenat oficialment secretari general

Una abraçada entre el ministre francès d'Exteriors, Bernard Kouchner, i el seu homòleg egipci, Ahmed Adoul-Gaeit, ha escenificat avui l'esperit amb el qual la Unió pel Mediterrani (UPM) ha començat a caminar avui a Barcelona amb la presa de possessió com a secretari general del jordà Ahmad Mas'deh.

A la presentació oficial de Masadeh han assistit els ministres d'Exteriors d'Espanya, França, Egipte i Jordània, el comissari europeu de política de veïnatge, Stefan Füle, l'Alt Representant de l'Aliança de Civilitzacions de l'ONU, Jorge Sampaio, el secretari general de la Lliga Àrab, Amr Mussa, el president català, José Montilla, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El nou òrgan neix amb dos objectius molt clars: el desenvolupament econòmic del Mare Nostrum i la pau al Pròxim Orient. De fet, els gestos de complicitat per una solució pacífica en el conflicte entre israelians i palestins han estat presents avui en molts dels discursos.

El diplomàtic francès ha definit la UPM com a un "miracle", i ha defensat la creació d'un Estat palestí, mentre que el ministre d'Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha destacat que l'òrgan serà fonamental per arribar a la pau, ja que inclourà representants de les dues parts.

La cerimònia d'avui ha arrencat amb la hissada de les 43 banderes dels Estats membres en els exteriors del Palau de Pedralbes de Barcelona, seu física del secretariat permanent de la UpM. Masadeh ha elogiat la "preciosa ciutat de Barcelona, que emergeix avui dia com la ciutat capital i com força motora de la unitat mediterrània" i ha promès actuar "com a un ballarí" per mantenir "unes mans unides amb altres, en una sardana conjunta mediterrània".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona