Política

La Unió pel Mediterrani comença a caminar a Barcelona

Aquest dijous s'inaugura al Palau de Pedralbes el secretariat de la UpM, un nou organisme internacional que acull 43 països de la UE i de la riba sud i est de la Mediterrània

La Unió pel Mediterrani (UpM) ja té seu oficial. És a Barcelona i el seu secretariat s'inaugura aquest dijous en un acte al Palau de Pedralbes.

La nova organització internacional, que engloba 43 països de la UE i de la riba sud i est de la mediterrània, idearà, gestionarà i farà possibles tots aquells projectes de desenvolupament que afectin els països que formen part de l'organisme i en el marc del mar Mediterrani.

 A la inauguració hi assistiran l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el president de la Generalitat, José Montilla, i els ministres d'Afers Estrangers d'Espanya, Miguel Ángel Moratinos; el de França, Bernard Kouchner, el de Jordània, Nasser Judeh, i el d’Egipte, Ahmed Aboul-Gheit.

El secretari general de l'organització de la UpM és el jordà Ahmad Masa'deh, que ha exercit, entre d'altres, de representant del seu país davant l'OTAN i com a ambaixador de Jordània davant la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.