Economia

El govern espanyol ofereix ampliar fins a l'1 de juny els 420 euros

És l'oferta de l'executiu als sindicats, que la troben insuficient i reclamen retroactivitat fins a l'1 de gener

El govern espanyol ofereix ampliar fins a l'1 de juny el període que marcarà el sector d'aturats sense subsidi que es podran acollir a l'ajut dels 420 euros, però la proposta ha estat considerada "insuficient" pels sindicats.

El ministeri ha posat aquesta oferta sobre la taula en un sopar aquest dilluns a la nit, i la trobada no s'ha acabat fins passada la mitjanit.

El departament de Celestino Corbacho accepta, doncs, revisar les condicions i obrir el ventall dos mesos més del previst, ja que la seva proposta inicial és que l'ajut comencés a comptar des de l'1 d'agost: només els aturats que haguessin perdut el subsidi a partir de l'1 de agost estaven inclosos en el primer plantejament, que és el vigent fins ara.

Els sindicats CCOO i UGT reclamen que tots els aturats que hagin perdut el subsidi aquest any, des de l'1 de gener, es puguin acollir al nou ajut, però el govern s'hi resisteix. Ara, l'executiu presentarà la seva proposta als grups parlamentaris del Congrés, que és on s'ha de validar el decret que estableix aquesta nova subvenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.