Economia

Les patronals catalanes Foment i Pimec negocien la seva integració

Pimec, patronal especialitzada en petites i mitjanes empreses, integraria, al seu torn, Fepime, fins ara adscrita a Foment

Les patronals catalanes Foment del Treball Nacional i Pimec ultimen els detalls d'un procés de fusió o integració amb el qual dibuixaran un nou mapa patronal a Catalunya i amb el qual pretenen reforçar la seva unitat d'acció amb una sola veu, segons han confirmat fonts coneixedores de la negociació.

Aquest procés, pendent del vistiplau de les cúpules i assemblees de les organitzacions, implicaria la unió entre les dues grans patronals, que mantindrien la seva independència jurídica, i la integració dins del paraigua de Pimec, patronal especialitzada en pimes, de Fepime –fins ara adscrita a Foment–, els autònoms i totes les territorials de les dues organitzacions.

D'aquesta unió naixeria una clara segmentació entre gran empresa i petites i mitjanes empreses. El president de Fepime, Eusebi Cima, ha explicat que encara és "prematur" parlar de com quedarà el mapa patronal perquè encara no hi ha acord i s'està pendent de canvis i matisos, així com de la futura estructura.

Així doncs, Foment i Pimec treballen en la conformació d'una única cúpula patronal catalana per representar tota la tipologia d'activitats empresarials, des de microempreses fins a pimes i grans empreses.

Es tractaria d'una estructura semblant a la de la CEOE i Cepime (Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa), tot i que, segons Cima, la integració que es prepara a Catalunya donarà a Pimec més independència i capacitat d'acció que la que té ara Cepime.

S'espera que l'acord sigui una realitat en els pròxims mesos. El president de Foment, Joan Rosell, i el de Pimec, Josep González, han mantingut aquestes negociacions amb la màxima discreció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.