Economia

L'economia espanyola cau un 2,9% en el primer trimestre de l'any

Davallada històrica de l'economia espanyola, que ha caigut un 2,9% el primer trimestre respecte al mateix període de l'any passat. Són dades provisionals de l'Institut d'Estadística, que coincideixen amb les del Banc d'Espanya

L'economia de l'Estat espanyol manté la intensitat d'empitjorament del cicle econòmic durant el primer trimestre del 2009.

 Segons l'avançament dels resultats de la comptabilitat nacional publicats aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'activitat econòmica espanyola ha caigut un 2,9% en taxa interanual.

Aquesta intensitat del deteriorament de l'economia es constata també en una taxa negativa del trimestre, un 1,8% en relació amb el trimestre anterior, quan havia caigut un 1%.

La taxa interanual negativa anunciada aquest dijous és un rècord històric atès que des que l'any 1970 l'INE va començar a comptabilitzar aquestes estadístiques, mai s'havia registrat una taxa interanual tan negativa.

Aquesta és la segona taxa interanual consecutiva que registra l'economia de l'Estat espanyol. L'últim trimestre del 2008 la taxa interanual va ser del -0,7%.

Les dades i xifres completes de la comptabilitat nacional trimestral de l'Estat espanyol, on es recull el comportament desagregat per territoris i sectors de l'activitat, es faran públiques el pròxim 20 de maig.

Aquestes dades de l'INE coincideixen amb les de l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya, on assegurava que la caiguda del PIB s'havia intensificat durant els primers mesos de l'any com a reflex d'una "pronunciada reducció" de la demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.