Economia

El Banc d'Espanya demana que s'aprovi la reforma laboral "aviat i amb el màxim consens possible"

Fernández Ordoñez creu que l'atur massiu és el risc més important per a la banca

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha advertit aquest dimarts que el risc més gran que tenen les entitats de crèdit espanyoles és "la desocupació massiva", raó per la qual ha reclamat que la reforma laboral s'aprovi "aviat i amb el màxim consens possible".

Ordoñez ha assegurat que si es mantenen durant un període llarg "milions de treballadors en l'atur" el sistema bancari podria passar "de ser un suport de l'economia durant la crisi a convertir-se en un obstacle per aconseguir la recuperació econòmica".

Per aquest motiu, ha considerat que si la reforma laboral es retarda les entitats de crèdit patiran més morositat, menys negoci, més endeutament públic i, com a conseqüència, tindran un encariment del finançament majorista.

Ordoñez ha valorat "positivament" l'anunci del govern espanyol de plantejar una nova normativa per afrontar aquest problema. Tot i que ha admès que els canvis que suposarà el futur  marc regulatori no es notarà de forma immediata, ha recomanat a les entitats bancàries que ho tinguin "molt en compte" i que ho facin "el més aviat possible" per poder planificar amb temps una adaptació a aquest nou entorn "el menys traumàtica possible".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.