Economia

El Banc d'Espanya diu que la reforma laboral pot facilitar la reducció del dèficit

El governador Miguel Ángel Fernández Ordoñez aplaudeix les intencions del govern espanyol d'accelerar el reajustament

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, està convençut que la reforma laboral pot facilitar la reducció del dèficit.

De fet, durant un seminari organitzat per l'FMI i el Banc d'Espanya, ha defensat que la reforma laboral és la més "necessària" de totes les reformes estructurals perquè el mercat de treball té un paper fonamental en la bona marxa de l'economia.

Així, segons Fernández Ordóñez, les reformes estructurals serien l'única eina per evitar que la crisi causi efectes més permanents sobre el nivell del PIB i sobre la taxa de creixement de l'economia espanyola.

En aquest sentit, ha aplaudit les intencions del govern espanyol d'accelerar el reajustament, tot i que ha afegit que aquestes reformes no es poden prendre aïlladament d'altres mesures necessàries.

En aquest sentit, s'ha referit a "l'espectacular" augment dels dèficits i nivells de deute, fet que, segons el seu entendre, agreuja la preocupació sobre la sostenibilitat de les finances públiques d'algunes economies.

Fernández Ordóñez ha considerat que evitar que l'augment de l'atur es converteixi en estructural facilitaria en gran mesura el procés de consolidació pressupostària. "Ha arribat el moment de centrar-nos en les reformes que se suposa que tenen només efectes a mitjà i llarg termini", ha conclòs.

A més, el governador del Banc d'Espanya ha pronosticat un "futur complicat" per a les entitats financeres que necessitin reestructurar-se i no ho facin abans del 30 de juny, data en què expira la vigència del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

En la seva opinió, ha estat "molt important" la reunió que van mantenir dimecres passat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, ja que van parlar de la necessitat d'accelerar la reforma financera, un dels principals pilars de l'economia ara mateix.

A més, ha considerat també "molt positiva" la reforma que atorga a les caixes d'estalvis la possibilitat de tenir recursos propis, de manera que la reforma financera "queda ben lligada i resolta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.