Economia

Salgado admet que la recuperació econòmica serà "lenta" i amb "recaigudes"

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol adverteix que el "sisme financer" ha canviat el que el "mercat pot i no pot fer"

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha admès aquest dijous que la recuperació econòmica a l'Estat serà "lenta" i que encara caldrà superar "moments difícils", especialment en l'ocupació, on "no es pot descartar alguna recaiguda".

No obstant això, ha reiterat que l'executiu espanyol està fent els passos necessaris per aconseguir tornar al camí de la recuperació amb mesures d'estímul i la nova llei d'economia sostenible.

La caiguda, ha dit, serà menor en els pròxims trimestres i el PIB podria recuperar el signe positiu a la segona meitat del 2010.

En aquesta línia, Salgado ha argumentat que el "sisme financer dels últims anys" no només ha canviat "radicalment el paisatge financer", sinó també les "concepcions" sobre el que el "mercat pot i no pot fer", i "particularment en els últims mesos" les idees sobre quines formes d'intervenció pública "calen".

La vicepresidenta econòmica ha aprofitat la inauguració de la norantena reunió del comitè de l'assemblea de governadors del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) a Madrid, per reivindicar el paper dels organismes multilaterals de finançament, després del "sisme" del sector financer, que ha portat els mercats des de la "màxima laxitud a la màxima restricció" en a penes uns mesos.

Després de recordar que fa a penes tres anys es qüestionava fins i tot la raó de ser de les institucions financeres, Salgado ha incidit que l'evolució del mercat les ha convertit en "protagonistes", i per això han de suportar una "pressió sense precedents" per complir el seu paper de suport als països emergents. "Són temps exigents", ha admès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.