Economia

Salgado tem una fugida de rics si els apugen els impostos

La vicepresidenta espanyola insinua que no s'incrementarà la pressió fiscal sobre les societats d'inversió de capital variable

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, tem una fugida de fortunes de l'Estat espanyol si s'apugen segons quins impostos. Amb aquest esperit de fons la ministra ha insinuat aquest dijous que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero no té la intenció de variar la tributació de les societats d'inversió de capital variable (Sicav).

En una roda de premsa convocada aquest mateix dimecres, amb poques hores d'antelació, la vicepresidenta ha dit que el govern no ha qüestionat la regulació actual de les Sicav, determinada durant el mandat del PP.

Ha estat la seva resposta a petició d'alguns partits polítics d'incrementar la tributació d'aquestes societats, que actualment és de l'1% i que utilitzen algunes fortunes per beneficiar-se fiscalment.

Salgado ha subratllat que en general aquestes societats a Europa no tributen o que ho fan a nivells molt baixos, i les plusvàlues que generen tenen tipus reduïts.

La vicepresidenta ha assenyalat que "el capital va a la velocitat de la llum", per donar a entendre que si s'apuja la tributació aquests diners anirien cap a altres països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.