Economia

Rodríguez Zapatero promet tornar a augmentar les pensions mínimes amb l'increment dels impostos

Vol mantenir l'increment dels últims cinc anys, però no en concreta el percentatge. Demana un esforç als contribuents que poden "aportar una mica més"

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que l'any que ve tornarà a augmentar les pensions mínimes. Ha presentat la seva declaració d'intencions a la festa minera astur-lleonesa que se celebra a la pineda de Rodiezmo, al municipi Villamanín. Es repeteix, d'aquesta manera, l'anunci fet altres anys en el mateix escenari, al qual acudeix cada any des de en fa sis com a cap l'executiu estatal.

Aquesta vegada, però, no ha concretat en quina mesura s'apujaran aquestes pensions mínimes: s'ha limitat a anunciar que "guanyaran poder adquisitiu" i a recordar que en els últims cinc anys, sota la seva batuta, s'han incrementat un 30%.

En el mateix discurs, ha tornat a referir-se a l'increment d'impostos que prepara el seu govern, també sense concretar. S'ha limitat a expressar que caldrà que els que tenen més possibilitats hauran d'aportar "una mica més" perquè puguin seguir endavant els més desafavorits.

També hi ha hagut temps per atacar el PP, al qual ha acusat de mentir quan diu que Zapatero improvisa en les mesures anticrisi. "Això és mentida, mentida", ha remarcat.

Els populars han trigat pocs minuts a respondre. El vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que espera que el govern "no enganyi els jubilats com ha enganyat els aturats amb l'ajut dels 420 euros".  González Pons s'ha preguntat "com, d'on i a qui" augmentarà les pensions si la Seguretat Social recapta menys i el superàvit és cada vegada més petit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.