Economia

Les caixes Penedès i Laietana aturen temporalment la fusió

El procés de fusió s'ha paralitzat per "guanyar temps i obtenir més informació", segons Caixa Penedès

Les caixes Penedès i Laietana han aturat temporalment les negociacions del procés que les havia de convertir en una sola entitat, segons ha dit el director de Comunicació de Caixa Penedès, Albert Puig.

El procés de fusió s'ha paralitzat per "guanyar temps i obtenir més informació amb l'esperança d'asseure's una altra vegada a la taula de negociacions i parlar-ne més endavant".

Per això, dimarts que ve les dues entitats no reuniran els seus Consells d'Administració com estava previst per fixar la quantitat a sol·licitar al Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB). El cessament de les negociacions arriba gairebé un mes després que les dues caixes acordessin iniciar un procés de fusió.

Per reunir consells administració havien d'estar enllestida la documentació administrativa, l'acord laboral que Caixa Penedès preveia tancar aquest dilluns amb els treballadors i la negociació entre les dues entitats. Ha estat aquest tercer factor el que ha obligat a aturar el procés.

Els consells d'administració de les caixes Laietana i Penedès van acordar iniciar un procés de negociació per fusionar-se el passat 25 de novembre.

Amb la fusió de les dues entitats, la nova caixa disposaria d'uns recursos propis superiors als 3.000 MEUR, gestionaria un volum d'actius superior als 32.000 MEUR i que donaria servei a un mig milió i mig de clients. Seria la tercera fusió de caixes que es du a terme a Catalunya aquest 2009, després de la unió de les caixes de Sabadell amb Terrassa, Manlleu i Girona; i de Catalunya amb Manresa i Tarragona.

Retallada d'un 15% de les plantilles
La fusió de les dues caixes preveia que s'haurien de reduir en un 15% les plantilles de les dues entitats. En el major part dels casos, segons les dues entitats, haguessin estat prejubilacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat