Economia

Penedès i Laietana tanquen la reordenació del mapa de caixes

Els consells d’administració dels dos grups aproven iniciar el procés de fusió

La primera fase de la reordenació del mapa de caixes d’estalvis catalanes va quedar tancada ahir amb la fusió de les caixes del Penedès i Laietana, tal com va avançar l’AVUI el passat 5 de novembre. Els consells d’administració de totes dues entitats es van reunir ahir a la tarda per aprovar l’inici d’un procés que s’allargarà, com a mínim, fins al primer trimestre de l’any que ve i donarà lloc a una caixa amb uns actius de 32.500 milions d’euros, un volum que la col·loca com la novena de l’Estat.

Penedès i Laietana van emetre ahir un comunicat en què explicaven que la seva unió “representa una oportunitat per millorar la productivitat i l’eficiència”, a més de permetre aconseguir “una dimensió suficient per a una adequada diversificació del negoci”.

En poc més de cinc mesos, el mapa de caixes d’estalvis catalanes ha passat de deu entitats a quatre. Tots els grups, excepte La Caixa, han participat en un procés que té com a objectiu augmentar la solvència de les entitats i adaptar-les a un nou entorn de menor demanda de crèdit, cosa que suposarà la reducció de les xarxes comercials i de les plantilles.

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, va qualificar ahir de “raonable i satisfactori” el procés que ha redibuixat el mapa català i que s’ha tancat abans de la data límit que havia imposat el govern: el 31 de desembre. Les tres integracions que estan en marxa –Laietana-Penedès, Catalunya-Tarragona-Manresa i Sabadell-Terrassa - Girona - Manlleu– corren ara més o menys en paral·lel i es podran tancar definitivament al llarg del primer trimestre, cosa essencial per al govern, que volia evitar un debat i unes negociacions llargues que acabessin passant factura a la credibilitat del sistema.

Malgrat tot, des del departament d’Economia –seguint les tesis del Banc d’Espanya– es considera que aquest és només el primer pas cap a una integració encara més gran i que podria reduir el mapa català a només tres caixes d’estalvis: La Caixa, l’entitat sorgida de la unió de Catalunya-Tarragona-Manresa i un altre que agrupi la resta. No obstant, l’interès que ha mostrat alguna d’elles per créixer més enllà del mercat català podria alterar aquests plans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona