Economia

Spanair ofereix als treballadors un augment de les contrapartides per als trasllats en el quart dia de vaga

El comité d'empresa rebutjarà o ratificarà la proposta demà a la tarda

El director de Relacions Institucionals i Comunicació de Spanair, Jordi Juan, ha assegurat avui que "mentre la seu d'Spanair sigui a Barcelona el dia 15 de setembre, la companyia està disposada a negociar qualsevol altre aspecte que afecti als treballadors". Després de la reunió celebrada avui a Madrid entre els treballadors, l'empresa i representants de la Direcció general de Treball, Juan ha indicat que s'ha elaborat un esborrany amb propostes per als empleats afectats per l'expedient de mobilitat de Palma, l'antiga seu, a Barcelona, la nova.

No obstant això, ha precisat que fins demà a les dos quarts de set no es coneixerà el contingut d'aquest document, ja que aleshores tindrà lloc l'assemblea de treballadors per ratificar les propostes.

Actualment la indemnització prevista per als treballadors que no acceptin l'expedient de mobilitat –que els sindicats consideren un ERO encobert– és de 20 dies per any treballat, el mínim marcat per la llei. Abans que es trenquessin les negociacions entre Spanair i els representants sindicals, l'única proposta que havia formulat la companyia va ser la d'igualar les compensacions d'acomiadament dels treballadors que acceptin ara l'expedient de mobilitat a les quals rebrien els afectats per un "hipotètic" futur ERO, ja que l'empresa vol deixar d'operar 13 dels seus avions.

Per la seva banda, el secretari del comitè d'empresa de Spanair a Palma, Javier Carretero, ha indicat que si demà els treballadors no aproven l'esborrany és possible que s'ampliïn les jornades d'atur a tots els dies de la setmana.

Precisament avui els treballadors de Spanair a Palma han celebrat la seva quarta jornada de vaga contra el trasllats, que han seguit, segons Carretero, entre un 70% i un 80% dels empleats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.