Economia

Els empleats de Spanair a Palma inicien la vaga

Els treballadors protesten contra la postura "inamovible" de l'empresa en la negociació del trasllat a Barcelona de 480 treballadors, segons el comitè d'empresa, i de 382, segons la companyia

Els treballadors de la companyia aèria Spanair a Palma han iniciat aquesta matinada una vaga indefinida els dilluns i divendres contra la postura "inamovible" de l'empresa en la negociació del trasllat a Barcelona de 480 treballadors, segons el comitè d'empresa, i de 382, segons la companyia.

L'aerolínia va anunciar fa uns mesos que centralitzaria tots els seus serveis a Barcelona, "perquè és una companyia catalana, perquè té els accionistes aquí i per qüestió operativa, ja que es perden 10 milions d'euros cada mes per aquest motiu". Per a ells el trasllat és una cosa "irrenunciable".

Des de l'illa, l'expedient de mobilitat és veu com una agressió directa del govern català al balear, "perquè amb capital públic de la Generalitat s'està intentant deslocalitzar una empresa ubicada a Palma", asseguren fonts del Partit Socialista de Mallorca, que ha sol·licitat reunions amb el tripartit per obrir vies de negociació.

Els treballadors no accepten, però, que la primera fase del trasllat, que afecta 184 persones, s'hagi de fer entre el 15 de setembre i el 15 d'octubre, "perquè, per començar, tindrem problemes amb les escoles dels nens", explicava Javier Carretero, membre del comitè d'empresa. "Segons l'empresa -assegura-, la Generalitat donarà suport a les famílies en la mesura que li sigui possible, i això és com no dir res. A partir del 15 de setembre només trobarem una oferta residual a les escoles". La segona fase del trasllat està prevista per al març.

Des de Spanair veuen amb resignació la vaga d'avui i tot i que creien -ahir- que no afectaria els vols programats, havien demanat serveis mínims. "Esperem poder reconduir el tema després de la vaga; sempre pot sortir una alternativa", diuen des de l'aerolínia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA