Economia

Zapatero inaugura l'estació de Sol de Madrid, la "joia de la corona" de les Rodalies

L'estació és la punta de l'iceberg del Pla de Rodalies de Madrid, de 5.000 milions d'euros

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha inaugurat aquest dissabte la flamant estació de Sol de Madrid, una obra que ha costat 570 milions d'euros, gairebé la meitat de tota la T1 de l'Aeroport del Prat, que connecta "en temps rècord" dues estacions del TGV i que és, segons el president espanyol, la "joia de la Corona" de les Rodalies de tot l'Estat.

L'estació és la punta de l'iceberg del Pla de Rodalies de Madrid, de 5.000 milions d'euros, i al 2010 enllaçarà directament amb l'Aeroport de Barajas. Segons Zapatero, Madrid ha de ser "una de les ciutats del món millor connectades pel TGV".

El ministeri de Foment ha pagat íntegrament les obres, que han durat cinc anys i que han permès construir un túnel de connexió amb Atocha i Chamartín (420 milions) i l'estació (150 milions) amb la caverna de les andanes excavada en terra més gran del món, de 207 metres de longitud, 20 d'amplada i 15 d'alçada.

Al 2010 en faran ús 70.000 viatgers diaris que ja podran accedir directament des del quilòmetre zero a l'Aeroport de Barajas.

"Sol és el gran emblema de les Rodalies"
El president espanyol s'ha desfet en elogis vers la nova infraestructura que començarà a funcionar diumenge després que ell mateix, el ministre de Foment, José Blanco, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, hagin fet el viatge inaugural en tren aquest dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.