Economia

Corbacho reitera que cal obrir un debat sobre la reforma de la jubilació

Assegura que la situació econòmica començarà a canviar a l'estiu

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha reiterat aquest dilluns que cal obrir un debat sobre la reforma de l'edat de jubilació, que el govern espanyol vol retardar fins als 67. La reforma, ha assegurat, "ve motivada pels canvis demogràfics que es produiran d'aquí a 20 anys". Si ara hi ha 8 milions de jubilats, al 2020 n'hi haurà 10,5 milions i al 2050 aquest sector dels més grans de 65 anys representarà el 50% de la població.  A més, ha remarcat que la proposta del govern espanyol, que podria entrar en vigor el 2013, "no tindria sentit com a mesura immediata, quan el mercat està destruint llocs de treball".


"Hi haurà més gent que no treballarà i més gent amb pensió. Hem d'aguantar el pes econòmic amb la gent que treballa", ha assegurat Corbacho per justificar la necessitat d'obrir un debat sobre aquesta qüestió i deixar oberta la porta a retardar l'edat de la jubilació.

A més, ha tornat a reiterar que hi ha sectors, com el financer, que han fet prejubilacions per ajustar la plantilla quan tenen beneficis. "No pot ser que les prejubilacions vagin a càrrec dels pressupostos", ha explicat. També ha remarcat que també cal plantejar unes jornades laborals més flexibles que permetin no haver de treballar el 100% de l'horari laboral. "L'objectiu és que hi hagi el més gran nombre de persones dins el mercat de treball", ha afirmat.

Sobre la crisi econòmica, Corbacho s'ha mostrat convençut que a l'inici de l'estiu, a finals de juny o principis de juliol, començarà a canviar l'actual situació d'atur que hi ha "tret que hi hagi alguna cosa que alteri les previsions de caràcter econòmic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.