Economia

Banc Sabadell guanya un 22,5% menys fins al juny per un augment en la dotació de provisions

La ràtio de morositat ha arribat al 3,19% de la inversió creditícia, més del triple que el 0,85% computat un any abans

El Banc Sabadell ha aconseguit un benefici net atribuït de 332,04 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any. Aquesta xifra suposa un 22,5% menys de guanys que els assolits en el mateix període de l'any passat i, entre d'altres raons, aquest descens s'explica pel major esforç realitzat en la dotació a provisions voluntàries.

Segons ha explicat aquest dijous l'entitat vallesana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el benefici recurrent del primer semestre de l'any –que no inclou ingressos extraordinaris ni provisions voluntàries– s'ha situat en els 446,4 milions d'euros, això és, un 4,2% més.

La ràtio de morositat ha arribat al 3,19% de la inversió creditícia, més del triple que el 0,85% computat un any abans, encara que la cobertura per a insolvències s'ha mantingut entre les més altes del sector, en el 88,76%, i, més concretament, la cobertura amb garanties hipotecàries ha ascendit al 141,37%, segons explica l'entitat.

A tancament de juny, el crèdit concedit pel Sabadell a la seva clientela suma 63.006,2 milions, un 2,7% menys que un any abans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.