Economia

El benefici recurrent del Banc Sabadell creix un 11% al primer trimestre, fins als 240,7 milions

La cobertura sobre morositat se situa en el 96,7%. L’entitat impulsa una oferta agressiva per captar 70.000 nòmines. La plantilla s’ha reduït en 261 persones

El benefici recurrent –sense tenir en compte plusvàlues i dotacions extraordinàries– del Banc Sabadell va créixer al primer trimestre un 10,8 per cent, fins a situar-se en els 240,7 milions d’euros. Els guanys nets atribuïts, en canvi, han baixat un 25 per cent, fins als 162,1 milions, a causa de les provisions addicionals que va realitzar el grup entre gener i març, per un total 137,9 milions. Com va remarcar ahir el conseller delegat de l’entitat, Jaume Guardiola, gràcies a aquest esforç de provisió la cobertura sobre morositat del Banc Sabadell és del 96,7 per cent, “la més alta del sector”.

Durant la presentació de resultats, Guardiola va assegurar que aquest nivell “no és excessiu sinó confortable” i va avançar que les dotacions futures dependran de la capacitat del banc de generar noves plusvàlues. La política de desinversió en actius immobiliaris impulsada pel grup ha generat durant el primer trimestre plusvàlues de 30,5 milions, dels quals 20,3 milions corresponen a la venda de la seu madrilenya del Banc Urquijo.

El banc té clar que l’objectiu de cara als propers mesos és mantenir la “política de prudència” per aconseguir uns resultats “sòlids i forts”. L’entitat financera té assumit que és percebut com un banc de pimes i per això acaba de llançar una agressiva oferta –amb descomptes del 3 per cent en els rebuts i sense cobrar comissions– per captar 70.000 nòmines. Actualment, el Sabadell té en aquest negoci una quota de mercat de l’1,1 per cent i estaria satisfet si la incrementés en mig punt.

Per reduir costos i optimitzar l’estructura comercial, el grup continua immers en el Pla Òptima. Un dels punts és l’optimització de la xarxa comercial. Com va explicar el conseller delegat del grup, “en els processos d’adquisició dels últims anys, el banc ha tancat més de 300 oficines, i seguim buscant aquest procés de racionalització”. Aquest any s’obriran tres sucursals i se’n tancaran 21. Aquesta reducció ha tingut impacte en la plantilla, que s’ha reduït en 261 persones. Segons Guardiola, “el gruix de les baixes incentivades que pensàvem fer aquest any ja l’hem fet ara”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.