Economia

Joaquín Almunia reclama reformes en el sistema de pensions espanyol per garantir la seva viabilitat

El comissari europeu matisa l'informe de la Comissió que alertava sobre l'alt risc que representa el deute i no introduir canvis en la sanitat i el model de prestacions

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquín Almunia, ha afirmat aquest divendres que el sistema de pensions espanyol haurà de ser sotmès a un seguit d'ajustaments en els pròxims 20-25 anys per fer-lo sostenible. Almunia ha matisat així l'informe de la Comissió Europea que alertava sobre l'alt risc que té el sistema si el govern espanyol no redueix el dèficit i l'endeutament i no aplica reformes en pensions i sanitat.

Almunia ha assegurat a aquest divendres a Barcelona que a curt termini el sistema de pensions no tindrà cap problema, però ha advertit sobre la necessitat de fer els ajustaments necessaris en els pròxims 20 o 25 anys per garantir la seva sostenibilitat. En un dinar amb periodistes, el comissari europeu ha remarcat la prioritat que les economies europees tenen en aquest moment d'aplicar estímuls per sortir de la crisi, però que, un cop salvada la situació, serà vital fer els ajustaments necessaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.