Economia

Els preus de l'octubre pugen sis dècimes respecte al mes anterior

La inflació interanual s'ha situat en el -0,2%, segons dades que ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística. Amb aquesta dada, ja fa sis mesos que la variació dels preus es manté en valors negatius en termes interanuals

Els preus han pujat un 0,6% a l'octubre i la inflació interanual s'ha situat en el -0,2%, segons dades que ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística. Amb aquesta dada, ja fa sis mesos que la variació dels preus es manté en valors negatius en termes interanuals.

El maig d'aquest any l'índex va entrar en valors negatius marcant el -0,3, al juny va baixar al -0,5%, al juliol es va situar en el -0,9%, a l'agost es va recuperar i es va situar en el -0,3%, però al setembre va tornar a baixar fins al -0,5%. La dada d'octubre queda en el -0,2%. En el mercat espanyol, els preus van pujar set dècimes a l'octubre i la taxa interanual es va situar en el -0,7%.

L'increment dels preus aquest octubre el lideren els preus del grup del vestit i el calçat, amb un increment mensual del 10,2%. El segueixen el grup de l'ensenyament, amb un increment mensual de l'1,8%. El parament de la llar i la medicina són dos grups on també pugen els preus, el 0,3%. El grup de l'habitatge i el de diversos registren increments dels preus del 0,2%.

Quant als grups de productes els preus dels quals baixen, el més significatiu és el de l'oci i la cultura, amb un -1,2%. També baixen el grup dels aliments i begudes no alcohòliques i el d'hotels, cafès i restaurants, que reculen un -0,2%. Finalment, el grup de begudes alcohòliques i tabac experimenta un retrocés del -0,1%.

Taxes de variació interanuals al mercat estatal
La taxa interanual de l'índex de preus de consum (IPC) general en el mes d'octubre és del -0,7%, tres dècimes per sobre de la registrada en el mes de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.