Economia

L'eurozona surt de la recessió i Espanya s'hi queda

L'Estat espanyol continua a la cua amb Grècia i Xipre

L'eurozona ha sortit de la recessió en el tercer trimestre amb un creixement del producte interior brut (PIB) del 0,4% de taxa intertrimestral, davant d'un descens del 0,2% registrat en el trimestre passat, segons les xifres preliminars publicades avui per l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat.

A l'Europa dels 27, el PIB també ha sortit de terreny negatiu i ha augmentat dues dècimes en taxa intertrimestral durant el tercer trimestre de l'any, tot i que acumula una caiguda interanual del 4,3%.

El creixement econòmic de l'eurozona torna a reprendre's en taxa intertrimestral després de mantenir-se en negatiu durant sis trimestres consecutius, tot i que en termes interanuals ha registrat una caiguda del 4,1%.

Espanya és l'única de les grans economies de la zona euro que registra una taxa de creixement intertrimestral negativa, del 0,3%, i és una de les tres economies de la regió que segueix en recessió, juntament amb Grècia (-0,3%) i Xipre (-1,4%).

D'entre els països que hi ha informació disponible, els que han registrat un major creixement del PIB han estat Eslovàquia (1,6%), seguida de Portugal i Àustria (0,9%), Alemanya (0,7%) i Itàlia (0,6%).

Eurostat recorda que durant el tercer trimestre, l'economia nord-americana ha registrat un creixement del 0,9% en taxa intertrimestral i un descens del 2,3% en termes interanuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.